VILALBA PRESENTA A FEIRA DO CAPÓN 2022, QUE SERÁ O 21 DE DECEMBRO CON DEGUSTACIÓNS, SORTEOS E OS TRADICIONAIS PREMIOS

O Concello de Vilalba presentou hoxe nun acto celebrado no Parador a Feira do Capón 2022, que volverá a celebrarse o mércores 21 de decembro na praza da Constitución.

A alcaldesa de Vilalba, Elba Veleiro, e a concelleira de Feiras e Mercados, Antia Rama, acompañadas de criadoras e criadores e da corporación municipal, presentaron esta mañá o programa da Feira, xunto a María José López, en representación dos criadores e criadoras; José Francisco Real, presidente de APEHL e Hostalaría de Galicia, e Pilar García Porto, deputada provincial.

Elba Veleiro animou aos veciños da vila e de toda Galicia a acudir a este evento de “gran repercusión nacional e internacional”, que xa o ano pasado recuperou o seu esplendor tras o parón pola pandemia. “É o pistoletazo de saída para o noso Nadal e queremos compartilo con toda a veciñanza”, apuntou.

Tanto a alcaldesa como Antía Rama tiveron palabras de agradecemento para todas as criadoras e criadores, que ano tras ano dedican moito esforzo á cría do capón, continuando así unha tradición centenaria e mantendo ese estandarte para Vilalba que viaxa por todo o mundo.

O evento arrancará o 21 de decembro ás 10:00 horas coa apertura ao público da feira, onde o capón estará arroupado, como nos últimos anos, “por exquisitos produtos do noso concello e arredores: desde queixo de San Simón ou o roscón de Vilalba ata carnes, mermeladas, mel ou as filloas de Muimenta”, explicou Antía Rama.

As 11.30 horas chegará o momento máis importante da feira, coa entrega de premios ás criadoras e criadores e o sorteo do mellor par de capóns seleccionados polo xurado. Os asistentes que queiran levarse a casa gratis uns dos mellores capóns da feira soamente terán que deixar o seu nome na caseta da organización.

Trala entrega de premios, de 12.30 a 14 horas, na foodtruck que haberá na praza repartiranse 300 tapas de capón para que todo o mundo probe e disfrute deste manxar. Haberá tres elaboracións diferentes, feitas con capón e capón da raza por Antonio Díaz, cociñeiro da AUTGA Autóctonas especializado en produtos locales e autóctonos.

No acto proxectouse un breve documental do proceso de crianza do capón gravado pola TIC (Fundación para o Desenvolvemento das Tecnoloxías da Información e a Comunicación da Deputación de Lugo).